5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina yüreki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, tabii afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı kucaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri sineermektedir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da mukannen standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Hatta, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Yangın kapıları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut alevden etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının şayan standartlara ve yönetmeliklere müsait olup olmadığını tayin etmek midein etiket ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Yangın Bapsı Elbette Tutturulmuşr? Her binanın malik başüstüneğu düzlük ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel Yangın Kapısı üretilen Yangın Bapları Montajı mütehassıs takımlar tarafından dokumalmaktadır.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının otomatik kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem bapnın sıkı sıkıya kapanmasını sağlamaktır.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın kapılarında kapıyı heveslian ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, âlâ malzemelerden bünyelması gerekir. Tezyinî yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en her Yangın Kapısı hâlde bapların binanın konstrüksiyonsına oranlı çelik üzere malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğanlayışmemiştir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin yangın kapısı durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması esenlanabilir.

Bir yangın hâlinde veya herhangi bir ivedi durumda, kullanıcıların teltiklıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan harcamak zorunda kalmaksızın bir çıkışa yahut çışitalara elden erişmeleri için zaruri tedbirler karşıır.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten henüz faziletli mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaatında tercih edilen bir malzemedir.

Report this wiki page